Online bingos inverkan på spelares sociala liv.

Virgin Bingo, en del av de ledande online gaming grupperna på Virgin Games, har släppt resultaten av en undersökning av sina spelare som ser på hur bingo på nätet påverkar deras sociala liv och deras sociala liv.

Undersökningen genomfördes med 647 spelare och visade att 44% av medlemmarna hade utvecklat vänskaper via Virgin Bingo, med hela 18% som faktiskt träffades i verkliga livet. 22% av de svarande delade sina personliga problem och frågor om familj med sina bingovänner. Hela 34% tyckte att bingospel online hade förbättrat deras sociala liv. 69% av spelarna som spelar online bingo har ersatt sina vanliga bingohallar med bingo på nätet.

“När vi startade denna undersökning hade vi faktiskt ingen aning om vilken data vi kunde få fram. Vi är verkligen glada att våra kunder får ut mer är Bingorummet än att bara spela bingo – det verkar som om många spelare verkligen har berikat sina sociala liv genom nya att få nya vänner – och i ett fall ett bröllop!!

Det läggs mycket energi på de negativa effekterna av onlinespel i medierna, men Virgin Bingo pekar på att många människor får ett gemensamt intresse och faktiskt kan tillföra något till människors liv.

“Att 69% sade att de nu använder online bingo över bingohallar är intressant att se. Folk älskar enkelheten och tillgängligheten av att spela online. Att gå till bingohallar är förknippade med att ta ett par drinkar och kanske röka – den extra kostnaden för att fysiskt ta sig till bingohallen tillkommer också. Med de ständigt stigande kostnaderna för alkohol och transporter i kombination med rökförbud, väljer folk det mer prisvärda alternativet att spela bingo hemma och tillhandahålla sina egna förfriskningar “, säger Alan Thomas, chef för CRM.

Under undersökningen nämnde ett intervjuobjekt: “Jag är bunden till hemmet, min man har Alzheimers och behöver vård 24 timmar om dygnet ). Mitt sociala liv har fått en en helt ny ny innebörd genom mina bingo vänner. Om jag behöver prata, oavsett tid på dygnet, finns det alltid någon där antingen online på Facebook eller telefon så jag har kontakt med vänner. Jag kan diskutera svåra saker med mina vänner som jag inte kan prata om med någon i min familj. Sedan har vi naturligtvis spelet bingo själv som jag fullständigt älskar – Jag brukade gå till bingohallar flera gånger i veckan – nu kan jag logga in och spela när jag vill med chans att vinna några stora pengar (som jag faktiskt har gjort ett par gånger). “